Door Canan Uyar op 16 maart 2014

Buurtkamerbijeenkomst in de Meeuw

Een inhoudelijk goede en gezellige avond. Thema’s als zorg, veiligheid, ouderen kwamen aan bod. Bewoners maken zich voornamelijk zorgen over de veranderingen in de zorg. Wat staat ons te wachten was de terugkerende vraag. Verder wil men ook graag meedenken met wethouder van Berkum.
Er werd een belcirkel als optie geopperd, om te voorkomen dat ouderen alleen komen te staan. Iedere dag elkaar bellen om te checken of alles in orde is. Coby vond dat fijn om te horen en gaf aan dat dit zeker het proberen waard is.
Ook is gesproken over het thema veiligheid en activiteiten voor kinderen en jeugd. De speeltuinen kunnen beter onderhouden speeltuinen worden en er zou meer voor jongeren te doen moeten zijn zodat rondhangen en door verveling het verkeerde pad opgaan kan worden voorkomen.
Dat er betaald moet worden voor activiteiten in het huis van de Wijk de Meeuw vond men wat minder. Coby heeft uitgelegd dat dit helaas een gevolg is van de hervormingen en bezuinigingen.

IMG_1838
IMG_1845

Canan Uyar

Canan Uyar

Canan is sinds 2010 politiek actief in Noord. Ze heeft zowel in de stadsdeelraad (2010-2014) als de Bestuurscommissie (2014-2018) gezeten. Sinds maart 2018 zit ze in de Stadsdeelcommissie tevens is ze fractievoorzitter van Pvda Amsterdam-Noord. Zij houdt zich onder andere bezig met; gelijke kansen voor iedereen, balans tussen verdichting en leefbaarheid, behoud van groen, mobiliteit

Meer over Canan Uyar