Een sterk en stevig stadsdeelcommissie met bijbehorende bevoegdheden.

Door Canan Uyar op 5 februari 2021

Naar aanleiding van het vernietigende evaluatierapport over huidig bestuurlijk stelsel heeft de college o.a. aan de Stadsdeelcommissies input gevraagd om een koers te kunnen bepalen.

De overgrote meerderheid van de stadsdeelcommissie Noord is van mening dat huidige stelsel niet naar behoren werkt en zeker verbetering en versterking verdiend.

PvdA, Groen Links, D66 en PvdO fracties van de stadsdeelcommissie hebben samen aandachts- en verbeterpunten voorgedragen namens de stadsdeelcommissie aan de college.

Het werd een breedgedragen voorstel met o.a.;
-Ga voor een stevige lokale volksvertegenwoordiging,
-Geeft stadsdeelcommissie meer bevoegdheden en instrumenten om op lokaal niveau tegenwicht te kunnen bieden aan het bestuur,
-Geef stadsdelen budgetrecht,
-Laat lokale bestuurders verantwoording af leggen in het stadsdeel,
-Macht en tegenmacht hoort erbij in een democratie,
-Neem adviezen van de stadsdeelcommissie serieus,
-Geef volksvertegenwoordigers meer bevoegdheden.

In april/mei komt de wethouder met een nieuw en hopelijk verbeterd versie van bestuurlijk stelsel 2022-2016 en mogen we een advies daarover uitbrengen. We kijken ernaar uit.

 

Canan Uyar

Canan Uyar

Canan is sinds 2010 politiek actief in Noord. Ze heeft zowel in de stadsdeelraad (2010-2014) als de Bestuurscommissie (2014-2018) gezeten. Sinds maart 2018 zit ze in de Stadsdeelcommissie tevens is ze fractievoorzitter van Pvda Amsterdam-Noord. Zij houdt zich onder andere bezig met; gelijke kansen voor iedereen, balans tussen verdichting en leefbaarheid, behoud van groen, mobiliteit

Meer over Canan Uyar