“Geen erotisch centrum op NDSM”

Door Jordy Blom op 20 februari 2023

Afgelopen week werd tot verbazing van velen bekendgemaakt dat Docklands in NDSM een van de drie geschikte locaties is voor een Erotisch Centrum.

De PvdA fractie is niet tegen de opzet van een dergelijk centrum. Sekswerkers moeten volgens de PvdA zeker zijn van een veilige en goede werkomgeving. Echter is de locatie die nu in Noord wordt voorgesteld volgens hen zeer ongeschikt. Het ligt midden in een woonwijk die in transitie is, het is vlakbij een ROC- en basisscholen, het is een woon-/werkgebied in wording en daar bovenop is het natuurlijk een unieke culturele plek. Op de locatie waar het erotisch centrum zou moeten komen, is een kindvriendelijke ruimte met veel groen gepland. Als dat erotisch centrum hier komt, zal dit plan niet door kunnen gaan.

In de media heeft de fractie flink van zich laten horen. Zo reageerde fractievoorzitter Canan in de Telegraaf op het plan: ‘Ik ben boos, heel boos. Er is een probleem en Noord mag het oplossen.’ ‘Dit is gewoon over de schutting gooien. Los eerst de problemen van Noord op zou ik zeggen.” Ook Lodewijk was te zien in Nieuwsuur: ‘We hebben oog voor de situatie op De Wallen, maar de NDSM is een hele bijzondere unieke culturele plek. Daarbij, aan de ene kant kant zijn er twee basisscholen en aan de andere kant is er een ROC school. Geen plek voor een Erotisch Centrum wat ons betreft.”

Er komt veel kijken bij een dergelijk centrum. Zo moet er gekeken worden naar de veiligheid en natuurlijk de bereikbaarheid van dit deel van de stad, wat nu nog absoluut niet in orde is. In de uitzending van Een Vandaag zei Canan: ‘(het Erotisch Centrum) zit dus eigelijk midden in een woonwijk. Dat vinden wij niet passend. Dat mag niet gebeuren wat ons betreft.’

Inmiddels is er een petitie gestart tegen de komst van het erotisch centrum op de NDSM.

Jordy Blom

Jordy Blom

Ik ben Jordy Blom, 28 jaar en een geboren en getogen Amsterdammer. Sinds 2020 ben ik actief bij de PvdA in Amsterdam-Noord. Eerst als bestuurslid, maar nu als fractieondersteuner. Daarnaast ben ik vice-voorzitter van de onderwijswerkgroep van de partij. Als docent en mentor op en Amsterdamse school, zie ik veel dingen die in mijn stad

Meer over Jordy Blom

Waar ben je naar op zoek?