Noordkust of Noordrust?

Door Canan Uyar op 5 maart 2021

Op 1 maart zijn we op werkbezoek geweest op locatie Noordkust, dat wordt een café, restaurant, dans-, en muziek evenement op/in een ponton in Noord.

Silvia en Ruud hebben ons rondgeleid door de locatie en de buurt.

We hebben afgelopen jaren en maanden heel wat insprekers aangehoord tijdens onze vergaderingen. Bewoners die zich zorgen maakten over de komst van Noordkust en de grote aantal bezoekers. Die zouden geluids-, en parkeeroverlast kunnen veroorzaken en schade aan het natuur en groen in de buurt brengen.

De nu nog rustige buurt krijgt namelijk heel wat reuring met de komst van Noordkust. De 700 bezoekers waar Noorkust op rekent is niet niks voor de buurt. Omgevingsvergunning is inmiddels verleend maar bezwaar en beroep procedure loopt nog.

PvdA-Noord wilde met eigen ogen zien waar dit alles plaats gaat vinden en ook een kijkje nemen in de buurt.
De ingang en (nood)uitgang ponton, (schade aan) groen, auto- en fietsparkeermogelijkheden in de buurt bekijken. Werkbezoek was een eye-opener.

We hebben schriftelijke vragen gesteld aan de portefeuillehouder.

Canan Uyar

Canan Uyar

Canan is sinds 2010 politiek actief in Noord. Ze heeft zowel in de stadsdeelraad (2010-2014) als de Bestuurscommissie (2014-2018) gezeten. Sinds maart 2018 zit ze in de Stadsdeelcommissie tevens is ze fractievoorzitter van Pvda Amsterdam-Noord. Zij houdt zich onder andere bezig met; gelijke kansen voor iedereen, balans tussen verdichting en leefbaarheid, behoud van groen, mobiliteit

Meer over Canan Uyar