Onze oudercontactmedewerkers hebben we hard nodig

Door Canan Uyar op 19 december 2018

Wist u dat bijna alle basisscholen al jaren oudercontactmedewerkers hebben?
Deze waardevolle krachten zorgen al jaren dat ouders, voornamelijk moeders, door middel van informatiebijeenkomsten en extra activiteiten ondersteuning op verschillende gebieden zoals opvoeden en onderwijs krijgen. Ook het ontwikkelen van eigen ik krijgt alle aandacht. Al met al een hele belangrijke functie die ook door de Gemeente al jaren financieel ondersteunt wordt.
Maar opeens lijkt er iets veranderd te zijn, Combiwel die verschillende contactmedewerkers in Noord onder zijn hoede heeft ontslaat ze per 1 januari allemaal. Weer een andere organisatie doet dat juist niet. Vreemd toch?

Wij, Paul en Canan, hebben hierover vragen gesteld in de stadsdeelcommissie, ook hebben we wethouder Marjolein Moorman hierover benaderd.
Maar wat Combiwel in gang had gezet was op zo’n korte termijn niet meer te stoppen dus vanochtend namen team, ouders, Paul en Canan, met pijn in het hart afscheid van Fatiha Kaddouri oudercontactouder op OBS het Vogelnest.
Een geweldige vrouw die al 10-jaar alle ouders op haar school met raad en daad bij stond. Een bijzonder mens die wist te verbinden en aan iedereen een helpende hand toereikte.

Dank je wel Fatiha, dank voor alles, we gaan je erg missen.

Het is vreselijk dat deze week de ene na de andere contactouder uitgezwaaid word in Noord.

Vanuit de politiek blijven we dit volgen en doen ons best om dit recht te trekken.

Canan Uyar

Canan Uyar

Canan is maatschappelijke werker. Zij werkt op projectbasis bij en met verschillende organisaties waaronder: zelforganisaties, Gemeentes en Ministerie van Justitie. Ze geeft trainingen en cursussen aan vrouwen over empowerment, zelfredzaamheid en assertiviteit. Canan geeft ook advies aan medewerkers en bestuursleden van organisaties  over multiculturele vraagstukken en diversiteit op de werkvloer. Zij is zowel in 2010 als

Meer over Canan Uyar