14 maart 2014

Op bezoek bij stichting Andishe

Er heerst een ondernemende sfeer in de zaal waar zo’n 40 mensen aanwezig zijn. Coby legt uit dat ervaringen uit haar jeugd haar de drive geven om tegen tweedeling te strijden. Stichting Andishe is hier een goed voorbeeld van: Iedereen is hier welkom.
Coby roept de mensen vooral op te stemmen. We mogen trots zijn op onze democratie.Vrouwen in Nederland hebben net 100 jaar stemrecht, maak daar gebruik van.
Er zijn twee kleine zorgaanbieders die vragen hebben over de afschaffing van de AWBZ. Ze zijn bang dat ze niet mee mogen doen met de aanbesteding. Alleen de grote thuiszorgaanbieders zitten aan tafel bij Eric van de Burg. Coby geeft aan dat dit grote vraagstukken zijn, waar nog geen antwoord op is.
In Noord is men bezig een structuur op te zetten waar het ziekenhuis, de huisartsen en de thuiszorgorganisaties om tafel zitten om antwoord te geven op de vraag: Hoe kunnen we de ouderen het best van dienst zijn? De PvdA zorgt er voor dat de wijkverpleegster terug komt. Vragen als waar kunnen de thuiszorgorganisaties terecht en houden de mensen keuzevrijheid, zijn nog geen antwoord op. Coby gaat zich inzetten voor de kleine organisaties op maat. Ze bespreekt dit met Eric van de burg.
De bijeenkomst wordt afgesloten met door Coby uitgedeelde chocolaatjes van de Noordse chocoladefabriek.