26 augustus 2012

PvdA kleurt Amsterdamse straten rood

De Partij van de Arbeid is zaterdag 1 september volop aanwezig in Amsterdam om campagne te voeren voor de Tweede Kamerverkiezingen van woensdag 12 september. Kandidaat-Kamerleden Ronald Plasterk, Tanja Jadnanansing, Ahmed Marcouch en Désirée Bonis gaan samen met wethouder Lodewijk Asscher en vele vrijwilligers in gesprek met de kiezer. Daarbij wordt geen deelgemeente overgeslagen.

De dag begint voor Plasterk en Jadnanansing op het Javaplein om 10:00 uur. Tegelijkertijd zullen Marcouch en Bonis rozen uitdelen op het Waterlandplein. De dag eindigt met een rally samen met Asscher op het Gerard Douplein, en een buurt barbecue in het Westerpark.

Op deze zaterdag gaat de PvdA niet alleen in Amsterdam in gesprek met de kiezer, maar in gemeenten door het hele land. In de afgelopen weken gingen de kandidaten en duizenden vrijwilligers hiervoor massaal de straat op, bezochten honderden debatten en bijeenkomsten, en gingen van deur tot deur. ‘Al die mensen hebben we niet alleen een roos of een exemplaar van onze verkiezingstijdschrift 12 kunnen geven, maar vooral ook proberen te overtuigen dat het een andere kant op moet met Nederland’, aldus campagneleider en partijvoorzitter Hans Spekman.