PvdA trapt campagne af met 33 acties in 24 uur

18 februari 2018

Tijdens de aftrap van campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen ging de PvdA-ers uit Noord de straat op in Noord. Ze gingen langs bij tal van organisaties en bewoners met ‘hart voor Amsterdam’.

Woningen IJplein slopen? Een bezopen idee!

In Noord ging begonnen de campagnevoerders op vrijdag vrijdag bij het IJplein. De bewoners wonen er fijn en de woningen zijn niet te oud. Toch wil de gemeente de woningen slopen. ‘Een bezopen idee vindt de PvdA. Buurtkandidaten* Alphons Muurlink en Canan Uyar gingen dan ook langs bij de bewoners met rozen en kaartjes om hen te steunen tegen de sloopplannen.

Hart onder de riem voor de nachtploeg van BovenIJ

In de nacht van vrijdag op zaterdag waren we te vinden in het BovenIJ ziekenhuis. We deelden rozen uit aan de nachtploeg. En op zaterdagochtend gingen we in alle vroegte verder: we deelden koffie en koek uit aan de marktkoopmannen- en vrouwen op het Buikslotermeerplein, en gingen vervolgens door naar de markt op Van der Pekstraat. Deze mensen zijn elke dag voor dag en dauw in de weer, en dat waarderen we.

Met de Banne Hopper kom je nog eens ergens

Ook de Banne Hopper kreeg ondersteuning bij haar ritjes. Met de Banne Hopper kunnen minder mobiele bewoners uit de Banne toch zelfstandig boodschappen blijven doen, sociale contacten onderhouden en de huisarts of het ziekenhuis bezoeken.

PvdA trapt campagne af met ‘24 Uur – Hart voor Amsterdam’

Van vrijdag 9 februari 17:00 tot zaterdag 10 februari 17:00 uur organiseerde de PvdA meer dan dertig acties in 24 uur voor Amsterdam. Van Noord naar Zuid, van Zuidoost tot Nieuw-West. Van ouderenbingo tot stoepkrijten, pannenkoeken bakken met prominenten tot posters plakken. 24 Uur bomvol actie.

* Tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen mag je twee keer je stem uitbrengen: één stem op een lokale kandidaat voor de stadsdeelcommissies en één stem op de stedelijke lijst.

(Buurtkandidaat Régine Anmuth rijdt mee met de Banne Hopper)