Door Canan Uyar op 18 maart 2016

Schoon, heel en veilig: een praktijkvoorbeeld uit Noord

De PvdA vindt – net als veel bewoners – dat ons stadsdeel schoon, heel en veilig moet zijn. Vuil trekt vuil aan. Dat weten we allemaal. Veel bewoners helpen om hun buurt schoon te houden of weer te krijgen. En daar krijgen we – gelukkig – soms hulp bij. Een voorbeeld.
PvdA fractielid Canan Uyar loopt vaak langs de Papaverweg. Het kanaal tegenover nr 30 zag er niet uit. Uyar: “ Het was een groot plastiek soep maar ook alles wat in een afvalbak hoorde was erin gegooid. Het zag er niet alleen vies uit het stonk ook vreselijk“. Bewoners en bedrijven uit de buurt gaven aan dat zij er ook al een tijd last van hadden.

Uyar nam dus contact op met de Gemeente om melding te maken van de enorme rotzooi, Die gaf aan haar niet verder te kunnen helpen. Omdat het om een watergebied ging lag de verantwoordelijkheid bij Waternet. Op naar de Waternet dus. Waternet wou eerst zelf zien wat er aan de hand was. Een afspraak was snel gemaakt.

Waternet was het ermee eens: dit kan zo niet. Zij wilden het water zo snel mogelijk schoon maken. Maar omdat er veel waterriet in het water staat, kon Waternet niet zomaar aan de slag. Want de gemeente gaat weer over het waterriet. Jeetje, denk je dan.

Al met al na veel bellen, praten en weken bureaucratie en een grondig schoonmaak zie daar een prachtig schone water, zoals het hoort. Samen met de gemeente en Waternet. Positieve reacties uit de omgeving waren het gevolg.

Uyar: ‘Het kostte wat moeite, maar de PvdA fractie en de buurt zijn tevreden met het resultaat. Het zou alleen minder moeilijk moeten zijn om dit te regelen. één melding – aan de gemeente of Waternet – zou voldoende moeten zijn.

image

image

image

image

image

image

Canan Uyar

Canan Uyar

Canan is maatschappelijk werker. Ze werkt op projectbasis voor verschillende organisaties zoals zelforganisaties, gemeenten en het ministerie van Justitie. Ze geeft trainingen en cursussen aan vrouwen over empowerment, zelfredzaamheid en assertiviteit en geeft advies over multiculturele vraagstukken en diversiteit op de werkvloer. Canan werd in 2010 en in 2014 met voorkeurstemmen in de stadsdeelraad gekozen.

Meer over Canan Uyar