Door Canan Uyar op 26 november 2010

Schuldhulpverlening jongeren toegankelijker

In Amsterdam Noord is een grote groep jongeren die in een lastige situatie zit omdat ze geld hebben geleend dat ze niet terug kunnen betalen. Begin 2010 is er daarom een jongerenschuldhulpverlening project gestart waarin preventieve hulp wordt aangeboden en jongeren ondersteund worden bij het oplossen van hun financiële problemen.

PvdA deelraadslid Canan Uyar vindt het belangrijk dat schuldhulpverlening voor alle jongeren uit Noord toegankelijk is. Op dit moment is dat nog niet het geval. Uyar:’Stichting Doras is de trekker van dit project maar organisaties als Streetcornerwork en Dock zijn er niet bij betrokken terwijl deze jongeren wel onder hun dak bij elkaar komen’. Ook een spreekuur op locatie zou het traject volgens Uyar toegankelijker maken.

Namens de PvdA heeft zij daarom tijdens de raadsvergadering een motie ingediend die door de deelraad is aangenomen. Het Dagelijks Bestuur gaat nu de mogelijkheid voor een spreekuur op locatie onderzoeken en meer organisaties bij het project betrekken.

Canan Uyar

Canan Uyar

Canan is sinds 2010 politiek actief in Noord. Ze heeft zowel in de stadsdeelraad (2010-2014) als de Bestuurscommissie (2014-2018) gezeten. Sinds maart 2018 zit ze in de Stadsdeelcommissie tevens is ze fractievoorzitter van Pvda Amsterdam-Noord. Zij houdt zich onder andere bezig met; gelijke kansen voor iedereen, balans tussen verdichting en leefbaarheid, behoud van groen, mobiliteit

Meer over Canan Uyar