Tweede Kamerlid Henk Nijboer in Noord

Door Canan Uyar op 30 januari 2020

Op uitnodiging van onze stadsdeelcommissielid Canan Uyar was Tweede Kamerlid Henk Nijboer op 30 januari in Noord. Ook onze duo-raadslid Tom Leenders was erbij. Henk en Tom luisterden naar de zorgen en verzoeken van onze bewoners over loden leidingen en lood in hun drinkwater.

Bewoners gaven aan o.a. veel last te hebben van slechte communicatie van woningcorporatie Ymere, teleurgesteld te zijn in de Gemeente, dat ze lang in ongewisse zijn gelaten over de hoge loodgehaltes en vervangen van leidingen. Volgens bewoners zijn er veel gedeputeerden maar weinig komen in aanmerking voor compensatie. Het ontbreken van wettelijke druk op corporaties om dit soort situaties te voorkomen vonden ze een gemis, corporaties schuiven eigen verantwoordelijkheid door naar bewoners kregen we ook te horen.

Onze stadsdeelcommissieleden Canan en Paul waren ook aanwezig om onze bewoners bij te staan. Henk gaat kijken wat hij vanuit de wetgeving voor onze bewoners kan betekenen. Vanuit het stadsdeel en de raad nemen we bovengenoemde zorgen en verzoeken mee naar de hoorzitting op 4 februari met Ymere in de Stopera.
We delen de zorgen en frustraties van onze bewoners en vinden het niet van deze tijd dat je geen water uit je eigen kraan kan drinken. Daarom is het heel erg belangrijk dat we door onze krachten (stadsdeel, raad, tweede kamer) te bundelen en politiek druk uit te oefenen dit zo snel mogelijk proberen op te lossen.

Canan Uyar

Canan Uyar

Canan is sinds 2010 politiek actief in Noord. Ze heeft zowel in de stadsdeelraad (2010-2014) als de Bestuurscommissie (2014-2018) gezeten. Sinds maart 2018 zit ze in de Stadsdeelcommissie tevens is ze fractievoorzitter van Pvda Amsterdam-Noord. Zij houdt zich onder andere bezig met; gelijke kansen voor iedereen, balans tussen verdichting en leefbaarheid, behoud van groen, mobiliteit

Meer over Canan Uyar

Waar ben je naar op zoek?