Werkbezoek Flora4Life en Flora Buurthulp

Door Canan Uyar op 8 oktober 2021

Onze commissieleden Paul en Canan zijn op werkbezoek geweest bij Patrick en zijn team van Flora4Life en bij Esmeralde van Flora Buurthulp in hun tijdelijke nieuwe locaties. Gesprek gevoerd over huisvestingsproblemen en vrijwilligerswerk die met hart en ziel gedaan wordt.

Bij Flora4Life verricht een team van 20 vrijwilligers tuin- en kluswerkzaamheden in heel Noord voor wie dat zelf niet kan. Deze kanjers knappen ruim 500 tuinen per jaar op.

En Esmeralde’s Buurthulp verzorgt sinds begin september vanaf hun nieuwe tijdelijke locatie voedseluitgifte aan 180 gezinnen.
Vrijwilligers die van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat bukken, tillen, sjouwen en spullen klaarzetten ter uitgifte.

We hebben een fijn gesprek gehad met Patrick en Esmeralde, de initiatiefnemers en stuwende kracht achter Flora4Life, Florakokjes, Flora buurthulp.

Tot eind 2022 zitten deze organisaties in tijdelijke locaties maar een lange termijn perspectief hebben ze nog steeds niet. We gaan vinger aan de pols houden of dit uiteindelijk ook gaat lukken.

We hebben vervolgafspraken gemaakt om hun werk en inzet te blijven ondersteunen.

Canan Uyar

Canan Uyar

Canan is sinds 2010 politiek actief in Noord. Ze heeft zowel in de stadsdeelraad (2010-2014) als de Bestuurscommissie (2014-2018) gezeten. Sinds maart 2018 zit ze in de Stadsdeelcommissie tevens is ze fractievoorzitter van Pvda Amsterdam-Noord. Zij houdt zich onder andere bezig met; gelijke kansen voor iedereen, balans tussen verdichting en leefbaarheid, behoud van groen, mobiliteit

Meer over Canan Uyar