Komst horeca in de Bongerd stapje dichterbij

Door Lodewijk Bleijerveld op 14 december 2022

Door vragen van ons commissielid Lodewijk Bleijerveld is de komst van horeca in De Bongerd een stap dichterbij gekomen. 

In 2019 zijn bewoners doormiddel van een enquête bevraagd naar hun wensen voor horeca in hun wijk. Daaruit bleek dat maar liefst 95% van de bewoners horeca zou toejuichen wanneer dat er komt. Echter bleek naar aanleiding van vragen die door Lodewijk Bleijerveld zijn gesteld dat door corona en personele wijzigen de uitslag in een lade was gelegd en daar bleef liggen. 

Een duidelijk beeld

Na 2019 zijn er veel nieuwe bewoners in De Bongerd komen wonen en zijn er ook mensen verhuisd. Om deze reden werd de vragenlijst uit 2019 afgelopen herfst opnieuw uitgezet om bewoners naar hun mening en ideeën te vragen over horeca in Zijkanaal I. De uitslag is net binnen en geeft hetzelfde beeld als in 2019: horeca is heel welkom in De Bongerd. Bewoners zien heel graag een kindvriendelijke gelegenheid komen, met een buurtfunctie waar mensen terecht kunnen om iets te eten en te drinken.

 Hoe nu verder? 

Belangrijk is dat er rekening wordt gehouden met de informatie die is opgehaald. Zoals liever geen horeca met nachtvergunning, geen snackbar en geen fastfoodketen. Als de gemeente alle voorwaarden rond hebben, wordt er een aanbesteding uitgezet. Hiermee maakt de gemeente kenbaar welke vorm van horeca we zoeken op deze plek. Ondernemers die hier interesse in hebben, kunnen hierop inschrijven.

Lodewijk Bleijerveld

Lodewijk Bleijerveld

Amsterdam. De mooiste stad op aarde. Maar lang niet meer voor iedereen. Een fijne en betaalbare woning, fatsoenlijk werk, gelijke kansen in het onderwijs, vertrouwen in een overheid die er voor iedereen is: voor veel Amsterdammers allang geen vanzelfsprekendheid meer. Daarom strijd ik voor een stad waar iedereen de kans krijgt het beste uit zichzelf

Meer over Lodewijk Bleijerveld