PvdA wil transparante communicatie over Ketjen

Door Canan Uyar op 13 april 2024
De PvdA fractie heeft vragen gesteld aan het dagelijks bestuur over gevaarlijke uitstoot en transporten bij Ketjen. Deze transporten wil het bedrijf uitbereiden van 17 naar 120 per jaar. Ook is er hier maar geringe communicatie over geweest richting de bewoners.
Als fractie vinden we het namelijk niet kunnen dat er volop gesproken wordt over toekomstige bewoners en toekomstige woningen, terwijl de huidige bewoners een informatieachterstand hebben.
Het dagelijks bestuur gaf aan onze zorgen te delen en zelf actief en voortvarend te werk zullen gaan om te achterhalen wat het geheel aan uitstoot is vanuit Ketjen. Het DB wil op ons verzoek ook de route van gevaarlijke transporten in kaart brengen en voor proactieve communicatie richting de bewoners zorgen.
Ook gaat het DB binnenkort langs bij Ketjen. De PvdA fractie is blij en tevreden met deze toezeggingen omdat we de veiligheid van onze bewoners gewaarborgd willen zien en we waarde hechten aan transparante communicatie.
Canan Uyar

Canan Uyar

Canan is sinds 2010 politiek actief in Noord. Ze heeft zowel in de stadsdeelraad (2010-2014) als de Bestuurscommissie (2014-2018) gezeten. Sinds maart 2018 zit ze in de Stadsdeelcommissie tevens is ze fractievoorzitter van Pvda Amsterdam-Noord. Zij houdt zich onder andere bezig met; gelijke kansen voor iedereen, balans tussen verdichting en leefbaarheid, behoud van groen, mobiliteit

Meer over Canan Uyar