Licht in de duisternis!

Door Paul Scheerder op 27 november 2018

Onze ogen en oren functie als PvdA stadsdeelcommissieleden in Noord strekt zich zelfs tot zaken die eigenlijk zonder onze bemoeienis goed horen te gaan. Zo ook de duisternis op de Klaprozenweg.

 

Na lange tijd van werkzaamheden is in april 2018  de nieuwe brug in de Klaprozenweg geopend. Een verheugende gebeurtenis! Minder verheugend was het feit, dat de technici er niet in slaagden de brug te voorzien van adequate verlichting.

 

Na de opening brandden er een tiental lantaarnpalen niet aan de zijde waar het fietspad lag en moesten de fietsers richting Tuindorp en De Bongerd in het donker naar huis fietsen. Aan de overzijde van de brug brandden zelfs dag en nacht lantaarnpalen, maar die bereikten niet het fietspad.

 

Maanden lange klagen van de PvdA per mail en telefoon had heel lang geen succes, ook al deden ambtenaren in diverse lagen van het gemeentelijk apparaat hun uiterste best. Liander stuurde wel af en toe een onzinbericht, dat de zaak was opgelost, maar dat was helemaal niet het geval. De laatste reactie was, dat er een onderdeeltje in bestelling was….

 

Het duurde uiteindelijk zeven maanden (!)  voor dat de lampen gingen branden. We hebben zeven maanden lang heel wat moeten bellen en mailen en zijn blij dat er eindelijk aan allebei de kanten van de Klaprozenweg de lichten fatsoenlijk branden. Dat wil zeggen, op een lantaarnpaaltje na…

Kom daar maar niet meer aan, Liander, want straks valt het hele zaakje weer uit!

 

Paul Scheerder

Paul Scheerder

Paul Scheerder is oprichter en ex-directeur van het Leefkringhuis in Amsterdam-Noord en lid van de bestuurscommissie van stadsdeel Amsterdam-Noord. Hij is gebiedslid van Noord-Oost. Hij werkt als vrijwilliger bij de Voedselbank Amsterdam-Noord die ook onder het Leefkringhuis valt. Paul heeft tevens op twee locaties in Noord inloopspreekuur en helpt daar mensen met maatschappelijke problemen en

Meer over Paul Scheerder