Motie ‘waardeer onze lokale ondernemers’ unaniem aangenomen!

Door Lodewijk Bleijerveld op 6 oktober 2022

De stadsdeelcommissie heeft de motie van Lodewijk Bleijerveld unaniem aangenomen.

Amsterdam Noord kent veel ondernemers en organisaties in alle soorten en maten. Veel ondernemers runnen hun bedrijf al jaren in- en vanuit Amsterdam Noord. Met liefde voor haar vak. Met liefde voor haar stadsdeel.  Lokale ondernemers, organisaties en bedrijven zijn de ziel van ons stadsdeel en hebben een hart voor Noord.

Naast succesvolle ondernemers zijn er ook ondernemers die hun hoofd niet of nauwelijks boven water kunnen houden. Veel gehoord is dat opdrachten vanuit de gemeente aan hun neus voorbijgaan, omdat aanbestedingen nu centraal geregeld worden. Hiervan zijn de lokale bloemist tot een aannemersbedrijf de dupe. Dit beleid gaat ten koste van onze lokale economie en dat is zonde.

Gelukkig zien we dat in het Amsterdams Akkoord hierover afspraken zijn gemaakt. Daarin wordt namelijk afgesproken om kleine ondernemers met een buurtfunctie te ondersteunen en komt er een nieuwe visie op onze lokale economie met brede welvaart als doel. Echter, dit is algemeen. We hoeven niemand uit te leggen dat de lokale economie van Centrum compleet anders is dan die van Noord. De motie die wij als PvdA indienden was een Noordse motie. Wat in het Amsterdams Akkoord wordt aangekondigd kunnen wij nu in gang kunnen zetten. Zodat wanneer de uitwerking uit de Stopera rolt, wij onze Noordse finetuning al af hebben.

Lodewijk Bleijerveld

Lodewijk Bleijerveld

Amsterdam. De mooiste stad op aarde. Maar lang niet meer voor iedereen. Een fijne en betaalbare woning, fatsoenlijk werk, gelijke kansen in het onderwijs, vertrouwen in een overheid die er voor iedereen is: voor veel Amsterdammers allang geen vanzelfsprekendheid meer. Daarom strijd ik voor een stad waar iedereen de kans krijgt het beste uit zichzelf

Meer over Lodewijk Bleijerveld