Door op 3 juni 2011

Nieuw zwembad voor Noord

Noord krijgt een nieuw zwembad, met buitenbad, op de locatie van het huidige Floraparkbad. Dit is besloten in de deelraadsvergadering van 25 mei. Met dit besluit is er een einde gekomen aan een jarenlange discussie. Aanvankelijk werd door het Dagelijks bestuur gesteld dat het bouwen van een nieuw buitenbad financieel onhaalbaar was. Door een raadsbreed gesteunde motie van de PvdA wordt het zwembad niet in het Centrumgebied gebouwd maar blijft het zwembad op de huidige locatie. Dit scheelt geld dat besteedt kan worden om een nieuw buitenbad aan te leggen.

Markus Sanders, fractievoorzitter PvdA is tevreden: ‘Dat het Dagelijks Bestuur haar ambities naar boven heeft bijgesteld en nu toch kiest voor een buitenbad, heeft alles te maken met de inbreng van mijn fractie. We krijgen een heel mooi zwembad met buitenbad. Daar hebben wij ons van het begin af aan voor hard gemaakt.
Het stadsdeel Noord heeft niet kunnen voldoen aan de wens van de zwemverenigingen in Noord om een 50 meterbad aan het huidige plan toe te voegen. Dit bleek drie ton per jaar extra te gaan kosten. Het overgrote deel van de deelraadsleden vond dit in deze tijd van bezuinigingen een te hoog bedrag’.
In 2014 moeten de deuren van het nieuwe zwembad open gaan.