12 mei 2021

PvdA Amsterdam Noord zoekt nieuwe bestuursleden

We zijn een bestuur met veel activiteiten en bruisen van energie en organiseren activiteiten. In de zomer zal onze secretaris het bestuur gaan verlaten. Daarom zijn we voor het afdelingsbestuur Amsterdam-Noord op zoek naar een nieuwe secretaris en een extra bestuurslid om onze afdeling sterk en sociaal te houden en het team met vernieuwde energie aan de slag kan.

Ons bestuur bestaat op dit moment uit zes mannelijke leden. We vragen daarom nadrukkelijk ook enthousiaste en gedreven vrouwelijke kandidaten te reageren op deze vacatures.

Wat verwachten we van nieuwe bestuursleden?
Een algemene bestuursfunctie kun je zowel vervullen als veel, maar ook als je nog weinig ervaring hebt bij de afdeling. Het belangrijkste is dat je een aantal uur per week kunt vrijmaken voor het bestuurswerk, dat je enthousiast bent en goed kunt samenwerken. Als je twijfelt of een bestuursfunctie iets voor jou is, mail of bel ons dan gewoon. Ook als je op een andere manier actief wil worden binnen de afdeling kun je bellen of mailen.

Het PvdA bestuur zoekt verder een betrokken en actieve secretaris. De secretaris heeft een belangrijke, coördinerende rol binnen de vereniging.

Een aantal taken van de secretaris zijn:
• Het organiseren van de overleggen van het afdelingsbestuur én de bijeenkomsten en activiteiten die de afdeling organiseert voor haar leden.
• Het opstellen, samen met de voorzitter, van de agenda van de bestuursvergadering en de ledenvergadering en het notuleren ervan.
• Het beheren en onderhouden van het archief van de afdeling.
• Het onderhouden van de ledenadministratie door wijzigingen door te geven aan het partijbureau.
• Het plaatsen van stukjes op de website van de PvdA Amsterdam Noord.

Wat verwachten we van de secretaris?
• Je bent lid van de PvdA;
• Je kunt goed organiseren en bent secuur;
• Je hebt voldoende tijd voor het bestuurswerk;

Procedure
Het bestuur heeft een kandidaatstellingscommissie ingesteld. Deze zal de gesprekken voeren eind mei/begin juni. Het is de bedoeling dat in de algemene Ledenvergadering
Heb je belangstelling? Stuur dan uiterlijk 23 mei een korte motivatie en een cv naar Wiljan Linders ([email protected]). De kandidaatstellingscommissie zal na een eerste selectie gesprekken met belangstellenden voeren eind mei/begin juni. Na een zorgvuldig selectietraject zal het bestuur een voordracht doen aan de Algemene Ledenvergadering die in juni 2021 zal plaatsvinden.

Meer informatie is te verkrijgen bij Alphons Muurlink (voorzitter PvdA afdeling Amsterdam-Noord) via [email protected] of 06 38114504.

Met Vriendelijke groet,

Afdelingsbestuur PvdA Amsterdam Noord