Door Alphons Muurlink op 8 oktober 2016

Schaafstraat weer stukje veiliger

Alphons Muurlink: “Ik hou van de betrokkenheid bij Noord die ik zo vaak merk bij inwoners en ondernemers en die het verschil maken.

Enige tijd geleden was de verkeersveiligheid in de Schaafstraat niet in orde. Ondernemer Saban Berk vroeg hiervoor aandacht, en terecht merkte ik. Ik heb daarop het bestuur in noord gevraagd of hieraan wat te doen was.

Er is daarna een verkeersdrempel aangelegd. Nu die er ligt, was het tijd om angs te gaan bij Saban Berk om te kijken of het inderdaad veiliger is geworden.

En veiliger is het gelukkig geworden. Maar er is nog wel wat te wensen. Auto’s ( en het zijn er veel) remmen wel af, maar pas vlak voor de drempel. Daardoor ontstaan toch nog onveilige situaties, zo valt ook mij op. Een tweede drempel is eigenlijk nodig om de snelheid er beter uit te halen, aldus Berk.

Ik ben geen deskundige, maar met wat ik zie snap ik het wel. Misschien dat het bestuur die mening deelt. We gaan het zien.”

Alphons Muurlink

Alphons Muurlink

Alphons heeft een ruime ervaring als fractievoorzitter. Van 2004 tot 2006 was hij fractievoorzitter in de stadsdeelraad Noord. Kort na zijn verhuizing naar Almere werd hij daar in 2006 gekozen tot lid van de gemeenteraad en in 2009 tot fractievoorzitter benoemd. In 2010 was hij lijsttrekker in Almere en werd hij opnieuw fractievoorzitter. Sinds kort

Meer over Alphons Muurlink