Aanpak laaggeletterdheid moet meetbaar zijn!

Door Canan Uyar op 17 februari 2022
In Amsterdam leven 150.000 mensen die laaggeletterd zijn. 29% van de Noorderlingen kampt met deze probleem. Dat betekent dat 1 op de 3 van onze bewoners laaggeletterd zijn. Doelgroep bestaat zowel uit geboren getogen Nederlanders als anderstaligen.
Laaggeletterdheid is een van de thema’s waar we ons afgelopen vier jaar hard voor hebben gemaakt. We hebben inzet en actie gevraagd om dit percentage omlaag te krijgen. We hebben ook een ongevraagd advies ingediend om dit probleem op de werkvloer aan te pakken.
Op ons verzoek was er gisterenavond een stand van zaken bespreking in de stadsdeelcommissie. Wat blijkt er wordt heel veel gedaan om laaggeletterden te werven en ze een NT1/NT2 cursus aan te bidden.
Maar we konden niets vinden over het behaalde resultaat! En als je iets niet kan meten dan weet je ook niet of de aanpak en inzet succesvol is.
We hebben de portefeuillehouder verzocht met resultaten en cijfers te komen.
Ook hebben we de portefeuillehouder geadviseerd zo snel mogelijk een Taal Informatie Punt in Noord te openen en dit uit te bereiden naar verschillende wijken in Noord.
Dit schiet namelijk zo niet op!
Canan Uyar

Canan Uyar

Canan is sinds 2010 politiek actief in Noord. Ze heeft zowel in de stadsdeelraad (2010-2014) als de Bestuurscommissie (2014-2018) gezeten. Sinds maart 2018 zit ze in de Stadsdeelcommissie tevens is ze fractievoorzitter van Pvda Amsterdam-Noord. Zij houdt zich onder andere bezig met; gelijke kansen voor iedereen, balans tussen verdichting en leefbaarheid, behoud van groen, mobiliteit

Meer over Canan Uyar