Bezochte organisaties en ondernemer spreken in

Door Canan Uyar op 28 mei 2022

Twee organisaties die we eerder als PvdA-fractie bezocht hebben worstelen met dezelfde probleem; ze moeten zo snel mogelijk een nieuwe locatie vinden. Afgelopen woensdag kwam ook een ondernemer met een langlopende overlast en treiter casus inspreken.

Zowel Hebben&Houwen als de Weggeefwinkel zijn op zoek naar een nieuw huurpand, maar omdat ze met hun handen in het haar zitten kwamen ze inspreken tijdens de commissievergadering. Onze commissieleden, die hierover mondelinge vragen hadden ingediend, benadrukten het belang van deze organisaties in Noord en pleiten dat ze behouden moeten blijven. We verzocht de portefeuillehouder hen hierbij te helpen.

We vinden het als fractie erg belangrijk dat deze organisaties in Noord actief blijven omdat ze voorzien in een behoefte, armoede nog heerst en wij twee Voedselbanken in Noord hebben waarvan de klanten gebruik maken van en aangewezen zijn op deze organisaties. Voor de Weggeefwinkel vroeg Canan aan de portefeuillehouder ook bemiddeling tussen de corporatie (eigenaar van huidig pand) en de Weggeefwinkel zodat zij het langer in het pand kunnen blijven. Zowel hulp bij zoektocht naar nieuwe pand voor beide organisaties, als de bemiddeling voor Weggeefwinkel is ons toegezegd door de portefeuillehouder.

Ook kwam ondernemer de Groene Kapper inspreken. Die gaat gebukt onder intimidatie en agressie, en dat al acht jaar. Canan had opnieuw mondelinge vragen hierover ingedien. Ze volgt deze casus al jaren. Ze heeft de portefeuillehouder verzocht haast te maken met uitvoering van het verbeterplan “operatie Dirk” die door corona is blijven liggen. En mocht uitvoering niet snel lukken met tussen oplossingen voor deze ondernemer te komen.

De PvdA vindt het namelijk onacceptabel dat een ondernemer gepest wordt en onder stress en met angst zijn werk moet doen. Portefeuillehouder heeft toegezegd voor de zomer met uitvoering van het verbeterplan te komen.

Voor alle drie de onderwerpen hebben we tevens verzocht een update te krijgen van gemaakte vorderingen, ook dat is toegezegd.

Canan Uyar

Canan Uyar

Canan is sinds 2010 politiek actief in Noord. Ze heeft zowel in de stadsdeelraad (2010-2014) als de Bestuurscommissie (2014-2018) gezeten. Sinds maart 2018 zit ze in de Stadsdeelcommissie tevens is ze fractievoorzitter van Pvda Amsterdam-Noord. Zij houdt zich onder andere bezig met; gelijke kansen voor iedereen, balans tussen verdichting en leefbaarheid, behoud van groen, mobiliteit

Meer over Canan Uyar