De verkeersituatie Van der Pek vraagt terecht om actie

Door Canan Uyar op 8 mei 2023

Eindelijk komt de portefeuillehouder met korte termijn oplossingen.

Onze commissielid Canan had tijdens de laatste commissievergadering nogmaals vragen gesteld over de onveilige situaties op de Van der Pek straat. Ze is hier bijna vier jaar mee bezig; aankaarten van problemen en het verzoek om snelle oplossingen. Toen ze laatst op de Van der Pekstraat was zag ze weer touringcars (zwaar verkeer) door de straat rijden en menig auto’s reden op de fietspad. Dus heeft ze haar roep tot actie nogmaals aangekaart bij de portefeuillehouder. Want dit duurt te lang en de situatie wordt alleen maar gevaarlijker.

Portefeuillehouder gaf aan dat ze Canan’s zorgen deelde en dat ze dit ook te lang vindt duren. Ze gaf aan dat de hele inrichting van de Van der Pek zorgelijk is en dat de markt ook niet lekker loopt. Er komt een verkenning voor de straat, maar dat kan lang duren. Ze maakt zo snel mogelijk een opdracht en komt binnenkort terug bij de commissie met korte en lange termijn voorstellen. Het ligt volgens haar ook ingewikkeld omdat ieder genomen besluit ook impact heeft voor de markt bijv. Ze wil kijken hoe/of het ene weren en het andere overeind houden, mogelijk is.

We zijn blij dat de portefeuillehouder onze zorgen deelt, ze het probleem op haar netvlies heeft staan en binnenkort met korte en lange termijn oplossingen naar de commissie komt.

Canan Uyar

Canan Uyar

Canan is sinds 2010 politiek actief in Noord. Ze heeft zowel in de stadsdeelraad (2010-2014) als de Bestuurscommissie (2014-2018) gezeten. Sinds maart 2018 zit ze in de Stadsdeelcommissie tevens is ze fractievoorzitter van Pvda Amsterdam-Noord. Zij houdt zich onder andere bezig met; gelijke kansen voor iedereen, balans tussen verdichting en leefbaarheid, behoud van groen, mobiliteit

Meer over Canan Uyar