Door Canan Uyar op 23 juli 2017

De wielerronde Purmerplein binnenkort terug?

Herinnert u zich de traditionele wielerronde op het Purmerplein nog? Tot 2014 35 keer georganiseerd op het Purmerplein en altijd op de Hemelvaartsdag. Jaar in jaar uit een grote happening en traditie voor het plein, bewoners en ondernemers zelf. Het was een evenement die tot en met buiten Noord bekendheid genoot en uit alle buurten veel bekijks trok. Laatste wielerronde vond plaats op 9 mei 2013 en sindsdien was het op de Hemelvaartsdag erg stil op het plein. Daar ik zelf een oud bewoner van het Purmerplein ben herinner ik me de vreugde en bedrijvigheid op het plein voor en tijdens de wielerronde heel goed. Heel erg jammer dat we afgelopen drie jaar deze jarenlange traditie moesten missen.

Ik ben dan ook blij verrast toen in april dit jaar verschillende bewoners en ondernemers mij meedeelden dat ze de wielerronde graag terug op het plein wilden en vroegen of wij vanuit het Stadsdeel iets voor ze konden betekenen.

Dat klonk als muziek in mijn oren. Navraag bij de portefeuillehouder, ambtenaren en de toenmalige organisator ARC Ulysses bracht goed nieuws. ARC Ulysses was namelijk ook blij verrast met mijn vraag of ze deze traditie in ere wilden herstellen en antwoordden positief en het stadsdeel wilde graag faciliterend aanhaken bij het evenement.

De balletje heb ik zo aan het rollen kunnen brengen. Afspraak is dat ARC Ulysses binnenkort het gesprek aan zal gaan met de ondernemers. Zodra er meer duidelijk is zal ARC Ulysses een projectplan en begroting indienen bij het stadsdeel.

Als alles naar wens verloopt kunnen we wellicht tijdens Hemelvaartsdag 2018 de wielerronde van het Purmerplein live volgen en meemaken. Duimt u met mij mee?

Canan Uyar

Canan Uyar

Canan Uyar

Canan is maatschappelijk werker. Ze werkt op projectbasis voor verschillende organisaties zoals zelforganisaties, gemeenten en het ministerie van Justitie. Ze geeft trainingen en cursussen aan vrouwen over empowerment, zelfredzaamheid en assertiviteit en geeft advies over multiculturele vraagstukken en diversiteit op de werkvloer. Canan werd in 2010 en in 2014 met voorkeurstemmen in de stadsdeelraad gekozen.

Meer over Canan Uyar