‘Er wordt niet geluisterd naar onze zorgen over het erotisch centrum’

Door Canan Uyar op 21 juni 2023

Vandaag verscheen er een opiniestuk van onze fractievoorzitter Canan in het Parool. Hierin bespreekt zij haar ongenoegen over het Erotisch Centrum traject.

De afgelopen maanden heeft de stadsdeelcommissie hun zorgen, vragen en argumenten over het erotisch centrum geuit. Hierin vroeg zij om onderbouwing en verdere onderzoeken naar de haalbaarheid van het Erotisch Centrum op de NDSM. Na 11 weken kwam er een reactie vanuit de burgemeester waarin enkel een paar vragen en zorgen thematisch behandeld werden, maar het leeuwendeel van de vragen werd niet eens een antwoord.

De fractie vindt dit antwoord te kort door de bocht. Ondanks een stevig tegenadvies van het dagelijks bestuur, honderden zorgen en argumenten van de bewoners en een helder negatief conceptadvies van de stadsdeelcommissies, horen we in deze beantwoording alleen maar een sussend ‘het komt wel goed’-geluid. Canan vraagt zich hierom af: “als de zorgen, vragen en argumenten er niet toe doen, waarom werd ons dan om inspraak en advies gevraagd?” Dit werkt het verdwijnen van het vertrouwen in de politiek enkel in de hand.

Laten we alsjeblieft niet uit het oog verliezen dat onze bewoners, hun veiligheid en de leefbaarheid van hun buurt belangrijker zijn dan welk coalitieakkoord of raadsbesluit dan ook.

Daarom roept de fractie het college en de raad op om dit plan, een erotisch centrum midden in een woonwijk, terug te roepen en de NDSM te schrappen als geschikte locatie.

Canan Uyar

Canan Uyar

Canan is sinds 2010 politiek actief in Noord. Ze heeft zowel in de stadsdeelraad (2010-2014) als de Bestuurscommissie (2014-2018) gezeten. Sinds maart 2018 zit ze in de Stadsdeelcommissie tevens is ze fractievoorzitter van Pvda Amsterdam-Noord. Zij houdt zich onder andere bezig met; gelijke kansen voor iedereen, balans tussen verdichting en leefbaarheid, behoud van groen, mobiliteit

Meer over Canan Uyar