Fietsverbinding het Vliegenbos op de agenda

Door Canan Uyar op 30 augustus 2021

Geweldig en verstandig besluit van het Dagelijks bestuur om het voorgenomen advies voor een fietspad door het Vliegenbos naar aanleiding van de vernietigende rapport van de Ombudsman terug te trekken.
Maar de weg die bewandeld is tot terugtrekking van het besluit bezorgt PvdA-Noord de kribbels, we worden hier niet goed van.

Onze commissielid Canan Uyar zei tijdens de vergadering van gisterenavond; ‘hoe de portefeuillehouder omgaat met volksvertegenwoordigers en bewoners van Noord is een blamage voor de democratie’.

Veel bewoners en meerderheid van de volksvertegenwoordigers hebben afgelopen jaar tig keer gezegd dat het participatietraject voor dit besluit niet deugde en onzorgvuldig was. Portefeuillehouder bleef het voorgenomen besluit en het participatietraject maandenlang verdedigen.

Het zwaarwegend ongevraagd advies, die op ons initiatief er kwam en o.a. de gang van zaken veroordeelde en het besluit naar de tekentafel terugwees bleef onbeantwoord opzij liggen. Iedere keer dat we ernaar vroegen kregen we te horen dat de PH op het rapport van de Ombudsman wachtte. Alsof zonder dat rapport PH geen besluit hierover kon en mocht nemen.

Na het verschijnen van het rapport van de Ombudsman die niet meer en niet minder constateerde dan wat we al maanden aan het roepen en eisen waren in de commissie, keerde het tij. Het Dagelijks Bestuur trok haar besluit voor een fietspad door het Vliegenbos in omdat ze ‘de conclusie van het rapport ter harte nemen’.
Dit is beschamend en een blamage voor de democratie want die conclusie hebben we het afgelopen jaar meerdere keren onderstreept, gezegd en geschreven.

Waarom werden tot nu toe volksvertegenwoordigers en bewoners niet serieus genomen?

Er moest een Ombudsman aan te pas komen om te bewijzen dat wat volksvertegenwoordigers zegden en wilden klopt en het serieus genomen hoort te worden.

Navraag gisterenavond of dit besluit nu voorgoed naar de prullenmand is zorgde voor nog een domper, de portefeuillehouder wil namelijk nogmaals een participatietraject starten om de mogelijkheid voor een fietspad te onderzoeken.
Hoe halsstarrig kan je zijn?

Niemand wil nogmaals de mallemolen in maar in de Noordse ‘democratie’ schijnt dat niet serieus genomen te worden. We moeten met z’n allen maar een abonnement nemen bij de Ombudsman, een ander oplossing schijnt namelijk niet te werken in Noord!

 

Canan Uyar

Canan Uyar

Canan is sinds 2010 politiek actief in Noord. Ze heeft zowel in de stadsdeelraad (2010-2014) als de Bestuurscommissie (2014-2018) gezeten. Sinds maart 2018 zit ze in de Stadsdeelcommissie tevens is ze fractievoorzitter van Pvda Amsterdam-Noord. Zij houdt zich onder andere bezig met; gelijke kansen voor iedereen, balans tussen verdichting en leefbaarheid, behoud van groen, mobiliteit

Meer over Canan Uyar