Maatregelen parkeerproblematiek Schellingwouderdijk komen eindelijk eraan!

Door Canan Uyar op 20 december 2022

Onze lieve groenbeschermers van Groene Longen kaartten jarenlang parkeerproblematiek en schade aan hoofdgroenstructuur bij Schellingwouderdijk zowel bij het DB als bij de stadsdeelcommissie aan.

Ze hebben acties ondernomen zoals aanleggen van een kleine bosje, in gesprek gaan met de portefeuillehouder en wethouder, bleven zich hard maken om dit probleem op de agenda te zetten en te houden. Wij hebben hun signalen serieus genomen en dit probleem vaak op de agenda gezet in de stadsdeelcommissie.

Namens de fractie heeft onze fractievoorzitter Canan zich jarenlang hiervoor ingezet. Haar eerste vragen aan het Dagelijks Bestuur over parkeerproblematiek Schellingwouderdijk dateren van juli 2018. Ze heeft toen dit probleem als zorgpunt meegekregen tijdens haar bezoek aan de Dorpsraad van Schellingwoude. Tussen 2019-2022 heeft ze er meerdere keren schriftelijke en mondelinge vragen hierover gesteld omdat oplossing lang op zich liet wachten. Januari 2022 hebben we urgentie voor dit probleem gevraagd in het advies over Zeeburgereiland. Ook hebben we bemiddeld voor een gesprek tussen de verantwoordelijke wethouder en onze bewoners. Juli 2022 diende de PvdA een motie in om de toegezegde maatregelen wat te versnellen. Op verzoek van de portefeuillehouder ‘ben er hard mee bezig’ hebben we deze motie aangehouden.

Portefeuillehouder kwam vorige week met een lijst met tijdelijke maatregelen waar Canan namens de commissie het advies over mocht schrijven.

In het advies heeft ze aandacht gevraagd voor;

  • Handhaafbaarheid van de tijdelijke maatregelen
  • Meer aandacht voor Hoofdgroenstructuur waar dit gebied onder valt
  • Versterking van groenwaarden in het gebied
  • Alvast in kaart brengen wat op lange termijn moet gebeuren
  • Met een deskundige naar de ecozone van het gebied te kijken
  • Met stadsdeelecoloog kijken naar aangerichte schade en versterking en herstel zsm aanpakken.
  • Een faunapassage realiseren
  • Monitoring en evaluatie delen met de stadsdeelcommissie

Het advies is vorige week unaniem aangenomen en portefeuillehouder hoopt binnen nu en twee maanden de tijdelijke maatregelen te kunnen realiseren.

We zijn blij dat het probleem eindelijk opgepakt is en de maatregelen snel zullen volgen.

Het heeft jaren geduurd maar aanhouder wint zullen we maar zeggen.

Canan Uyar

Canan Uyar

Canan is sinds 2010 politiek actief in Noord. Ze heeft zowel in de stadsdeelraad (2010-2014) als de Bestuurscommissie (2014-2018) gezeten. Sinds maart 2018 zit ze in de Stadsdeelcommissie tevens is ze fractievoorzitter van Pvda Amsterdam-Noord. Zij houdt zich onder andere bezig met; gelijke kansen voor iedereen, balans tussen verdichting en leefbaarheid, behoud van groen, mobiliteit

Meer over Canan Uyar