Ondernemers Klaprozengebied moeten serieus genomen worden!

Door Canan Uyar op 20 april 2022

De PvdA Amsterdam-Noord wil dat ondernemers Klaprozengebied serieus worden genomen door de Gemeente.

Afgelopen woensdag heeft de stadsdeelcommissie een advies uitgebracht over het bestemmingsplan Klaprozengebied. De PvdA wil de ondernemers niet op de kosten jagen en willen ze zekerheid bieden.
We zijn na de vergadering op bezoek geweest bij de ondernemers om hen bij te praten.
PvdA-Noord heeft de volgende punten ingebracht in het advies :

  • De PvdA wil dat er geen tijdelijke- maar nieuwe definitieve ruimtes worden aangeboden aan de ondernemers. Eerst verhuizen naar een tijdelijke ruimte zal de ondernemers namelijk extra op kosten jagen.
  • Er moet voor worden gezorgd dat nieuw aangeboden locaties betaalbaar blijven voor deze bedrijven en ondernemers.
  • De continuïteit van deze bedrijven is heel erg belangrijk voor Noord. Voorkom dat bedrijvigheid, werkgelegenheid en stageplekken uit dit gebied en uit Noord verdwijnen.
  • Volgens verschillende ondernemers zijn er wel degelijk mondelinge toezeggingen gedaan dat deze bedrijven in Noord mogen blijven.
  • Ook zijn er verschillende ondernemers onder druk gezet om hun grond te verkopen. We adviseren om dit tot de bodem te onderzoeken en er geen welles-nietes discussie van te maken.
  • De Gemeente wil kijken of een gestapeld bedrijventerrein haalbaar is. We zien graag dat hier vaart achter gezet wordt zodat ondernemers naadloos naar dit gebouw kunnen verhuizen.

 

Foto (vlnr): Mohamed Belkasmi (Gemeenteraadslid), Canan Uyar (Stadsdeelcommissie), Jordy Blom (Fractieondersteuner Pvda Amsterdam Noord)

Canan Uyar

Canan Uyar

Canan is sinds 2010 politiek actief in Noord. Ze heeft zowel in de stadsdeelraad (2010-2014) als de Bestuurscommissie (2014-2018) gezeten. Sinds maart 2018 zit ze in de Stadsdeelcommissie tevens is ze fractievoorzitter van Pvda Amsterdam-Noord. Zij houdt zich onder andere bezig met; gelijke kansen voor iedereen, balans tussen verdichting en leefbaarheid, behoud van groen, mobiliteit

Meer over Canan Uyar