PvdA werkgroep nieuw bestuurlijk stelsel

Door Canan Uyar op 21 januari 2021

Afgelopen jaar is een interne werkgroep bezig geweest om het functioneren van het huidige bestuurlijk stelsel 2018-2022 te bezien en te komen tot voorstellen ter verbetering. Deze werkgroep bestaande uit Ger Bierman, Bouwe Olij, Canan Uyar, Stephan Antuma, Ger Rolfsma en Arjan Miedema heeft gesprekken gevoerd met actieve functionarissen in het huidige stelsel, partijgenoten met ervaring in voorgaande bestuursperiodes en met mensen van buiten de partij. Werkgroep kwam uiteindelijk met aanbevelingen tot verbetering van het stelsel die tijdens de ALV in november 2020 unaniem is aangenomen.
Bestuur PvdA Amsterdam overlegt nu met de coalitie- en de oppositiepartijen over eventuele samenwerking. Gisterenavond is dit onderwerp besproken in de stadsdeelcommissievergadering en eind januari wordt de evaluatie van bestuurlijk stelsel in de raadscommissie besproken. Punten vanuit de werkgroep wordt in dat gesprek meegenomen door onze woordvoerder in de centrale stad.

 

Canan Uyar

Canan Uyar

Canan is sinds 2010 politiek actief in Noord. Ze heeft zowel in de stadsdeelraad (2010-2014) als de Bestuurscommissie (2014-2018) gezeten. Sinds maart 2018 zit ze in de Stadsdeelcommissie tevens is ze fractievoorzitter van Pvda Amsterdam-Noord. Zij houdt zich onder andere bezig met; gelijke kansen voor iedereen, balans tussen verdichting en leefbaarheid, behoud van groen, mobiliteit

Meer over Canan Uyar