PvdA wil snelle aanpak verkeersveiligheid Th Weeversweg

Door Canan Uyar op 15 september 2023

In juni maakte ons commissielid Canan kennis met een tot tranen toe geroerde Mallory. Die vond de verkeerssituatie in haar buurt (TH Weeversweg) waar ook meerdere basisscholen gevestigd waren om te huilen. Ze was als de dood dat haar kinderen of buurtgenoten door een snel en gevaarlijk rijdende auto geschept zouden worden.

Canan beloofde dat ze dit op zou pakken en de situatie ter plekke zou komen bekijken zodat ze naar aanleiding daarvan vragen kon stellen aan de portefeuillehouder.
Bij een gezamenlijke schouw in juli heeft onze commissielid Mallory geadviseerd om vooral te komen inspreken en haar buurtbewoners ook mee te nemen naar de inspraak van de stadsdeelcommissie. Canan is nog twee keer (tijdens spitsuur) wezen kijken en vond de weg die zowel als snelweg als sluiproute werd gebruikt behoorlijk gevaarlijk.
Mallory sprak op 22 juli de commissie en het dagelijks bestuur toe, tegelijkertijd heeft de PvdA vragen o.a. om de weg als schoolstraat in te richten ingediend die de portefeuillehouder ter plekke beantwoordde.
Het was fijn om te horen dat het stadsdeel deze weg al als gevaarlijke verkeersader in het vizier had en naar aanleiding van de inspraak vaart er achter wilde zetten. Een geval van twee dingen die mooi bij elkaar komen noemde de portefeuillehouder het. Bedoeling en toezegging is om op korte termijn oplossingen te vinden en in te voeren op de TH Weeversweg.
Bewoners en Mallory vertrokken blij en tevreden naar huis. Canan heeft met ze afgesproken om na het zomerreces nogmaals naar de situatie te gaan kijken en de eventuele vorderingen/aanpassingen met ze door te nemen.
Na het reces waren we behoorlijk teleurgesteld toen we merkten dat ivm zomerreces gerichte actie en aanpassingen zijn blijven liggen. Ongelukkigerwijze is er gelijk nadat onze commissielid dit ter sprake bracht in de commissie en om snelle actie vroeg er een dodelijke ongeluk plaatsvond op deze weg. Overleg met Mallory zorgde ervoor dat ze nogmaals kwam inspreken en er snelle afspraken en actie punten afgesproken zijn.
Zorgen van de PvdA fractie zijn zowel door het Parool als door Radio BovenIJ opgepikt en aandacht gekregen.
We hopen van harte dat er nu snel stappen worden gezet en portefeuillehouder op korte termijn dit op zal pakken.
Canan Uyar

Canan Uyar

Canan is sinds 2010 politiek actief in Noord. Ze heeft zowel in de stadsdeelraad (2010-2014) als de Bestuurscommissie (2014-2018) gezeten. Sinds maart 2018 zit ze in de Stadsdeelcommissie tevens is ze fractievoorzitter van Pvda Amsterdam-Noord. Zij houdt zich onder andere bezig met; gelijke kansen voor iedereen, balans tussen verdichting en leefbaarheid, behoud van groen, mobiliteit

Meer over Canan Uyar